Et barn som mottar nødhjelp.

2021 – Nyhetsbrev sommer

Skrevet av Santisuk
23. juli 2021
Kategori: Aktuelt · Nyhetsbrev

Kjære faddere og støttepartnere

De to foregående nyhetsbrevene fra oss har vært preget av Korona-pandemien. Det blir dessverre dette brevet også, og i enda større grad.

En mor mottar nødhjelp.

En mor mottar nødhjelp.

Det første året i pandemien så det ut til at Thailand klarte seg ganske bra, men nå er det virkelig krise. Det er over 1000 nye smittede hver dag, sykehusene er overfylt og det meldes om alt for lite vaksiner i landet. Alle ansatte ved Santisuk er heldigvis vaksinerte nå. De er tilbake på hjemmekontor, og skoler og barnehager er igjen stengt. Staben jobber på spreng for å nå ut til folk som er rammet av pandemien. Det er i enda større grad hjemløse og folk som ikke hører til i utdanningsprogrammet til Santisuk som nå får hjelp. Folk sitter i karantene og har mistet alt av inntekt. Santisuk har satt opp matstasjoner hvor folk kan komme å hente gratis mat.

Hjelp til håndtering av Covid-19

En av de større bankene i Bangkok har donert en betydelig pengesum til håntering av Korona-pandemien. Disse pengene gikk til innkjøp av pustemaskiner og annet medisinsk utstyr til sykehus, og til nødhjelp formidlet av to veldedige organisasjoner. Santisuk var en av de og fikk 500.000 bath! Dette sier mye om Santisuk sin plass i beredskap for nødhjelp i Bangkok. Disse pengene blir brukt til Santisuk sitt arbeid for mennesker som er rammet av pandemien, og ikke til utdanningsprogrammet.

Santisuk sitt arbeid startet i 1982 med hjelp til 34 barn. Nå, 40 år senere, er det mange tusen barn som har fått utdannelse og skapt en ny fremtid for seg og familiene sine. Organisasjonen har blitt en viktig del av beredskapen i samfunnet, og har stor tillit blant folket. Det som startet i det små, er nå livsviktig for mange mennesker.

Spleis til skolepenger

Her hjemme har vi akkurat avslutter en Spleis.

Et barn som mottar nødhjelp.

Et barn som mottar nødhjelp.

Spleis er en digital innsamlingsaksjon. Her klarte vi på 30 dager å samle inn ett års skolepenger til 7 barn som enda ikke har fått fadder. Det er flere barn som trenger denne støtten og det er fortsatt mulig å gi en gave til arbeidet, se vår hjemmeside eller ta kontakt med oss. Santisuk er noe som du har vært med på å bygge opp. Din trofaste støtte er menneskers eneste håp i dag. Vit at den hjelpen akkurat du gir betyr alt for et annet menneske – en hel familie. Tusen takk for at du fortsatt er med oss, og tusen takk til deg som akkurat har kommet til. Sammen bygger vi fremtid og håp for mennesker i nød.

Hjertelig hilsen,
Raken Yttervik, Reidun Myrstad, Laila Lyngvær, Emma Thomasgaard, Kirsti Guvsam og Elise Solemdal.
SCSiB

Dette nyhetsbrevet ble opprinnelig sendt ut i papirutgave og dette kan leses her.

Relaterte innlegg

Julemesse

Julemesse

Nå for tiden forbereder vi julemesse. Vi gleder oss! Vi har ordna med lokale, skaffet premier, ordnet loddbok og sortert årer. Loddsalget er allerede godt i gang! Julemessa blir i kantina på Barmannhaugen i Kristiansund, lørdag 18. november fra klokka 11- 15. Det blir...

Ny innbetalingsmetode for faddere

Ny innbetalingsmetode for faddere

Først vil vi takke for all støtte vi får til Santisuk og barna i Bangkok! Vi endrer nå innbetalingsmetode for støtten til fadderbarna. Det er for å lette det administrative arbeidet i organisasjonen. Vi vil fra nå sende ut månedlig eFaktura med kidnummer. Dette gjør...

Hjelp en familie med hus

Hjelp en familie med hus

Har du mulighet til å bidra? Vi har fått en forespørsel fra Santisuk i Bangkok om en jente i programmet som har blitt kastet ut av sitt hjem. Hun går på ungdomsskolen og bor sammen med sin bestemor og sitt søskenbarn. De har leid en bolig i slummen men får ikke lenger...