2020 – Julebrev

Skrevet av Santisuk
22. desember 2020
Kategori: Nyhetsbrev

Kjære faddere og støttepartnere

Til og med i dette anderledesåret, så kommer julen! Nå er det ikke mange dager igjen og vi lurer på hvordan alt blir i år. Mye er vanskelig, men vi har tross alt masse å være glade for her i dette landet.

Glade fadderbarn.

Glade fadderbarn.

Mange av oss tenker også på hvordan det går i land som Thailand. Heldigvis så har vi ikke fått melding om sykdom blant barn og familier som er under Santisuk sitt program, heller ikke blant våre ansatte. Koronaen har rammet hardt allikevel, og mange av barnas foresatte er helt eller delvis uten arbeid og det lille de hadde av inntekt er borte.

Myndighetene strammet fort inn da pandemien kom, og det var i lang tid umulig for sosialarbeiderne å kunne gå inn i slumområdene for å møte barna og familiene. Så da ble det ordnet med møteplasser slik at det var mulig å frakte ut ris og diverse av tørrmat. Noen trengte også hjelp til å betale strøm og vann.
Heldigvis er det noe bedre nå, men fortsatt er det snakk om restriksjoner, det er nødvendig å være forsiktig og behovet for hjelp er stort.

Mye nød

Det rapporteres om mye nød i Thailand nå, også blant middelklassen som egentlig skulle greid seg godt. Dette merker Santisuk veldig godt på inntektene. De har flere tusen bøsser plassert rundt omkring på kjøpesenter, bensinstasjoner og restauranter. Thai er veldig flink til å gjøre sitt for å hjelpe og gir gjerne penger på disse bøssene som står plassert ute. Nå er det en stor nedgang i disse inntektene. Dette er penger som vanligvis dekker utgifter til barn som blir tatt inn i programmet, men enda ikke har faddere. Nå står de i fare for å måtte kutte hjelpen til over 200 barn! Det vil være ganske tragisk for de barna dette gjelder.

Digital julemesse

Digital julemesse

Digital julemesse

Her i Kristiansund har vi nettopp avholdt årets julemesse som ble sendt digitalt. Vi er glade for at vi kunne gjøre noe for å samle inn sårt trengte midler. Vi fikk inn 68.000,- som går uavkortet til arbeidet blant slumbarna. I tillegg fikk 12 nye barn fadder, og vi håper vi greier å finne enda flere nye faddere. Hjelp oss gjerne å skaffe flere faddere eller støttepartnere! Ikke alle ønsker å ha et eget barn å hjelpe, men vil heller bare støtte arbeidet generelt. Det er også veldig verdifull støtte! Frie midler brukes blant annet til nødhjelpspakker og frokost for skolebarna.

Ingen julefester

På grunn av pandemien, blir det ikke julefester med flere hundre personer for fadderbarna i år. Allikevel vil Santisuk sørge for at alle barna får en julegave og matutlevering der det er behov.
(Bilde fra tidligere år)

Tenk så bra, at det du gjør betyr så mye for barn langt borte! Du hjelper barna der de bor, og ikke bare det ene barnet, men hele familien får glede av det du bidrar med. Det gjelder både faddergaver og frie gaver. Alle de som jobber ved Santisuk sitt senter, er våre utstrakte hender som når de som har aller minst.

Tusen, tusen takk og riktig GOD JUL fra oss i Santisuk Child Support in Bangkok!
Rakel Yttervik.

Dette nyhetsbrevet ble opprinnelig sendt ut i papirutgave og dette kan leses her.

Relaterte innlegg

2022 – Nyhetsbrev sommer

2022 – Nyhetsbrev sommer

Skoler og barnehager i Thailand har nå åpnet igjen etter sommerferien ca 17 mai 2022.
Selv om det har vært en veldig krevende tid for Santisuk under pandemien, har det også vært en tid med håp og nye muligheter.

2021 – Julebrev

2021 – Julebrev

Året som snart er til ende, går inn i historien som en av de vanskelige årene under pandemien. Santisuk har allikevel greid å holde stor aktivitet om enn på en noe annerledes måte enn normalt.

2021 – Nyhetsbrev sommer

2021 – Nyhetsbrev sommer

Det første året i pandemien så det ut til at Thailand klarte seg ganske bra, men nå er det virkelig krise. Det er over 1000 nye smittede hver dag, sykehusene er overfylt og det meldes om alt for lite vaksiner i landet.