2020 – Nyhetsbrev sommer

Skrevet av Santisuk
23. juli 2020
Kategori: Nyhetsbrev

Kjære faddere og støttepartnere

Hjemmebesøk hos et fadderbarns familie.

Hjemmebesøk hos et fadderbarns familie.

Denne våren har vært spesiell for alle, nå ser det ut til at vi for denne gang har kommet over det verste.
Det er godt å kunne meddele at så langt så ser det ikke ut til at noen av barna og familiene som er med i Santisuk sitt program, har vært syke av Covid-19. Allikevel har det hatt stor innvirkning på livene deres, mange har mistet helt eller delvis inntekten sin.

Vanskelige kår for familier

En av bestemødrene forteller at nå er hun heldig hvis hun tjener 1000 baht i måneden, ca 300 kroner i norske penger. Med det skal hun forsørge 3 barn, to av de har fysiske eller psykiske lidelser og trenger ofte tilsyn av lege. En alenemor med 6 barn forteller at hun har mistet halvparten av inntekten sin. Hun pleide å selge blomsterkranser på gaten, det får hun ikke lov til nå. Heldigvis har hun en liten vaskejobb som hun har beholdt. Allikevel er det fryktelig vanskelig for henne, og den eldste datteren har flyttet til mormor for å bli forsørget av henne. Ingen av barna i disse familiene får lov til å gå hjemmefra av frykt for å møte mennesker med smitte.

En bestemor med to små barn, flyttet til slektninger i en annen provins og blir boende der. Hun har dårlig helse og de bodde veldig dårlig. Nå er det ikke de fattige i slummen som beveger seg mest ute på kjøpesenter og i miljøer hvor det lett kan være smitte, akkurat nå har det vært en fordel. De har ingen penger å bruke noe sted uansett. Men om smitten hadde kommet til slumområdene, kunne det ha fått tragiske følger.

Santisuk – Ikke bare skolegang

Så er vi enda en gang vitne til at Santisuk ikke bare gir skolegang til fattige barn, men også sørger for nødhjelp. Selv om det ikke har vært tillatt å gå inn i slumområdene så har de kunne gjøre avtale med barn og foresatte om å møtes. Dermed hadde de i slutten av mai delt ut over 700 nødhjelpspakker og like mange brett med egg. Etter planen skal skolene åpne igjen 1 juli, det gjelder også barnehagene. Santisuk følger myndighetenes anbefalinger. Akkurat nå er det derfor stor aktivitet med å skaffe nye uniformer og nødvendige skolesaker til alle barna.

Løping for livet

Tor Jakob som løper for livet. Nå vil vi møte nye og store utfordringer for familiene vi er involvert i. Da var det ekstra stor glede for meg å få melding fra en av naboguttene. Tor Jakob Lien på 15 år hadde bestemt seg for å løpe for Santisuk! Fra 25 mai til 1 september vil han løpe minst 5 mil i uka for å samle inn penger til barna i slummen. For hver mil han løper håper han å få inn 100 kr. Pengene settes direkte inn på Santisuk sitt kontonummer 3930 23 94184 det kan også betales via Vipps 113 173. betalingen merkes med TJ løp. Allerede har han samlet inn over 3000 kr, pengene går uavkortet til hjelp for familiene på grunn av Covid-19. Tusen takk til Tor Jakob!

Tusen takk

Utdeling av nødhjelpspakker.

Utdeling av nødhjelpspakker.

Jeg vil også enda en gang rette en stor takk til dere alle for trofast støtte til arbeidet! Jeg ser også at det fra flere hold kommer inn ekstra penger som hjelp i denne vanskelige tiden. Det er en stor glede å formidle hjelpen videre til de som trenger den. Sammen greier vi utrolig mye, og vi gir oss ikke!
Ønsker dere alle en riktig god sommer i Norge og vi tar vare på hverandre!

Varm hilsen fra oss,
Rakel Yttervik, SCSiB

Relaterte innlegg

2022 – Nyhetsbrev sommer

2022 – Nyhetsbrev sommer

Skoler og barnehager i Thailand har nå åpnet igjen etter sommerferien ca 17 mai 2022.
Selv om det har vært en veldig krevende tid for Santisuk under pandemien, har det også vært en tid med håp og nye muligheter.

2021 – Julebrev

2021 – Julebrev

Året som snart er til ende, går inn i historien som en av de vanskelige årene under pandemien. Santisuk har allikevel greid å holde stor aktivitet om enn på en noe annerledes måte enn normalt.

2021 – Nyhetsbrev sommer

2021 – Nyhetsbrev sommer

Det første året i pandemien så det ut til at Thailand klarte seg ganske bra, men nå er det virkelig krise. Det er over 1000 nye smittede hver dag, sykehusene er overfylt og det meldes om alt for lite vaksiner i landet.