2019 – Julebrev

Skrevet av Santisuk
22. desember 2019
Kategori: Nyhetsbrev

Besøk i Thailand

2019 har vært et fint år hvor høydepunktet for noen av oss, ble turen til Thailand og møte med både barna og sosialarbeiderne. Mange inntrykk i møte med mennesker som har helt andre utfordringer enn de fleste av oss som bor i Norge.

Fadderbarnet Yada i nærheten av hjemmet.

Fadderbarnet Yada i nærheten av hjemmet.

Vi ble kjent med Yada som går på ungdomsskolen, og hennes lille familie. De bodde i et skur, uten vann og strøm. Far er syk og mor står i perioder i vannet i en dam, og skjærer grønnsaker som vokser der. De kan hun selge, men dette er sesongarbeid. Så er det å ta annet forefallende arbeid til andre tider. På grunn av en pengegave vi fikk før vi reiste, kan vi nå se at Yada og familien har fått montert solcellepanel på huset, så nå slipper hun å gjøre leksene under stearinlys. Det ble også penger til å kjøpe dunker hvor de kan oppbevare rent vann.

Vi møter barn og unge som har stor utholdenhet i en krevende hverdag, hvor de venner seg til å være sulten, lærer seg å tenke langsiktig, og har tanker for hva de kan gjøre for å hjelpe sin egen familie ut av fattigdommen.

Julefester for barna

I disse dager er Santisuk i gang med julefestene for barna – noe som alle gleder seg veldig til.
På grunn av økte utgifter på det meste i Thailand, ble det bare fire store julefester i år. Alle fadderbarna blir allikevel godt ivaretatt og får noe ekstra til jul.

Fra julefest for barna.

Fra julefest for barna.

Her hjemme

Her hjemme har vi denne høsten igjen hatt mye fokus på å arrangere den årlige julemessa. Også i år ble det en flott dag med masse folk og friske midler inn til Santisuk. Siste lørdag i november hadde vi også utsalg på et julemarked som arrangeres ute i byen. Det er viktig å nå ut til folk om det viktige arbeidet vi er med om, og vise til at hjelpen når frem til de som trenger den.

 

Julemarked i Kristiansund.

Julemarked i Kristiansund.

I høst ønsker vi også å ha fokus på å finne flere faste støttepartnere som kan være med å bidra til den daglige driften av arbeidet blant slumbarna. Vi har allerede mange, men vil gjerne få flere. Arbeidet er avhengig av gode sosialarbeidere som også skal ha sin lønn, de gjør en fantastisk jobb og behandler barna som sine egne.

Formålsprosent

Vi er stolte av å kunne vise dere at formålsprosenten for Santisuk Child Support in Bangkok for 2018 er på 92.45%. Det er slik vi ønsker at det skal være, pengene skal følges og det skal vises at de kommer frem til de barna og det arbeidet de er tenkt for. Vil med det samme rette en stor takk til alle frivillige som strikker, baker, syr, fører regnskap, eller hjelper til praktisk på en eller annen måte.

Til faddere

For dere som har fadderbarn så har vi fra 1 januar 2020 økt den månedlige summen fra 150 kr til 200kr. Den norske krona er veldig svak og i tillegg til økte utgifter med skolegangen til barna så vil dette komme godt med.

Tusen takk!

Til dere alle, faddere og støttepartnere! Sammen er vi med å gjøre en stor forandring for de som har det vanskeligst i slummen i Bangkok. Ønsker dere alle en fredfull jul og et godt nytt år!

På vegne av styret for SCSiB, Rakel Yttervik

Dette nyhetsbrevet ble opprinnelig sendt ut i papirutgave og dette kan leses her.

Relaterte innlegg

2022 – Nyhetsbrev sommer

2022 – Nyhetsbrev sommer

Skoler og barnehager i Thailand har nå åpnet igjen etter sommerferien ca 17 mai 2022.
Selv om det har vært en veldig krevende tid for Santisuk under pandemien, har det også vært en tid med håp og nye muligheter.

2021 – Julebrev

2021 – Julebrev

Året som snart er til ende, går inn i historien som en av de vanskelige årene under pandemien. Santisuk har allikevel greid å holde stor aktivitet om enn på en noe annerledes måte enn normalt.

2021 – Nyhetsbrev sommer

2021 – Nyhetsbrev sommer

Det første året i pandemien så det ut til at Thailand klarte seg ganske bra, men nå er det virkelig krise. Det er over 1000 nye smittede hver dag, sykehusene er overfylt og det meldes om alt for lite vaksiner i landet.