2018 – Julebrev

Skrevet av Santisuk
22. desember 2018
Kategori: Nyhetsbrev

Den mørke tiden

Nå er det mørkt ute og dagene føles korte på denne tiden av året. Da er det ekstra fint at vi kan tenne masse lys og gjøre det hyggelig for hverandre. Hver og en av dere som på et eller annet vis er med og støtter arbeidet blant de fattigste barna i slummen er med og gjør livet lysere for barna og familiene deres.

Julemesse

Et smilende fadderbarn.

Et smilende fadderbarn.

I Kristiansund har vi også i år hatt julemesse hvor vi kunne selge masse fint håndarbeid og bakverk, laget av folk som har lyst til å gjøre en forskjell for andre. I tillegg hadde vi i år en stand på etter julemessa. Det er så inspirerende å møte alle som er så glad for å kunne kjøpe noe å gi i gave samtidig som de gleder slumbarna. Vi har blitt sponset av forretninger med premier til loddsalg, og alt dette gir stor gevinst og masse glede til de som mottar hjelp i slummen.

Nå kan vi overføre midler til de 10 julefestene som Santisuk er i gang med. De to siste går av stabelen på to forskjellige steder på selveste julaften! Dette er en tradisjon som vi har holdt gående i 36 år nå.

Rydding og vasking

Hovedfokuset for Santisuk er å gi skolegang til de fattigste barna. Men noen ganger er det også andre store behov som det er umulig å gå forbi. Det kan være bestemødre som sitter alene med en stor ungeflokk i et skur som lekker i regntiden. Noen har så ødelagte og råtne gulv at det er farlig å bevege seg der. Sosialarbeiderne kan fortelle at noen ganger har det vært så mye søppel og rask at det har vært nødvendig å gå sammen for å rydde og vaske.

Av innsamlede midler har Santisuk sørget for at familier har fått vann til huset. Problemene er ofte sammensatt, og det er mange gamle besteforeldre som sliter med sykdom men føler ansvar for barnebarn eller andre barn som har kommet til dem. Så er det også en økende andel av familier som har for lite mat. Der har vi satt av midler som gir hjelp til slike.

Hjelp til en bedre hverdag

Bilde fra slummen.

Vanskelige boforhold.

Det er et utrolig spennende og utfordrende arbeid vi er med om. Vi er nødt til å holde en stø kurs for å vite hva vi kan greie å gjøre noe med i en hverdag som ser ganske håpløs ut for mange barn. Samtidig er det så fantastisk godt å få se gleden og håpet som tennes i barna og deres foresatte når vi kan gjøre hverdagen lettere for dem. Systua er også et eksempel på en ny nisje som vi har fått. Det er snakk om verdighet for de damene som nå kan gå på jobb hver dag og produsere vesker og andre tekstiler for salg. Da slipper de å tigge om mat. (Det er godt mulig å få laget sine egne vesker/handlevesker med egen logo, ta kontakt for mer info). Hvert år er det også familier som melder at nå har de fått det så mye bedre at hjelpen de har fått, kan gis til andre som har det verre.

Uten alle dere som på forskjellig vis er med og støtter arbeidet økonomisk, hadde ikke vi kunne gjort alt dette. Det arbeidet som hadde en sped begynnelse med hjelp til 34 barn i 1982, har gitt skolegang og hjelp til over 7000 barn. Da kan vi vel snakke om dråpen i havet og ringer i vannet!

Tusen hjertelig takk, og et stort ønske om en riktig god jul og et fredfylt og godt nytt år!
For Santisuk Child Support in Bangkok,
Laila Lyngvær og Rakel Yttervik.

Dette nyhetsbrev ble opprinnelig sendt ut i papirutgave og denne kan leses her.

Relaterte innlegg

2022 – Nyhetsbrev sommer

2022 – Nyhetsbrev sommer

Skoler og barnehager i Thailand har nå åpnet igjen etter sommerferien ca 17 mai 2022.
Selv om det har vært en veldig krevende tid for Santisuk under pandemien, har det også vært en tid med håp og nye muligheter.

2021 – Julebrev

2021 – Julebrev

Året som snart er til ende, går inn i historien som en av de vanskelige årene under pandemien. Santisuk har allikevel greid å holde stor aktivitet om enn på en noe annerledes måte enn normalt.

2021 – Nyhetsbrev sommer

2021 – Nyhetsbrev sommer

Det første året i pandemien så det ut til at Thailand klarte seg ganske bra, men nå er det virkelig krise. Det er over 1000 nye smittede hver dag, sykehusene er overfylt og det meldes om alt for lite vaksiner i landet.