Styreleder i Inspirerende Hobby AS, Åse, er veldig fornøyd med veskene og tiltaket de støtter.

2018 – Nyhetsbrev sommer

Skrevet av Santisuk
23. juli 2018
Kategori: Nyhetsbrev

Kjære faddere og støttepartnere

Nok en gang har vi den glede å kunne fortelle dere at arbeidet i Bangkok fortsetter å vokse og inspirere oss og de ansatte i Santisuk Foundation. Selvsagt er det veldig spennende å følge hvert enkelt fadder-barn og fremgangen deres. Det er også spennende med de nye prosjektene som ble satt i gang i fjor, og som de i år har fortsatt å utvikle. Da tenker vi spesielt på systua og frokostprosjektet.

Systue for både miljø og fattige

Når vi var på tur i januar 2017, fikk vi fart på en ide som hadde ligget hos Santisuk lenge.

Styreleder i Inspirerende Hobby AS, Åse, er veldig fornøyd med veskene og tiltaket de støtter.

Styreleder i Inspirerende Hobby AS, Åse, er veldig fornøyd med veskene og tiltaket de støtter.

Nemlig å starte ei systue som skulle gi jobb til slummødre i Bangkok. Sommer samme år hadde de kjøpt inn flere og fått sponset noen symaskiner, og ansatt to slummødre med syerfaring. Et slikt tiltak er med på å gi en stabil inntekt så de kan forsørge seg selv om familien sin.

Disse veskene med Santisuk sin logo og fruktposene kan privatpersoner også få kjøpe. Bare ta kontakt! Alle pengene går uavkortet til systua.
Ett av målene er at systua skal nå 10 ansatte. Vi jobber med å få solgt tøyposer til bedrifter her i Norge som et bidrag til dette. Både Angus Gaupset, Nordvest kirka og Inspirerende Hobby har kjøpt vesker med egne logoer. Dette er handleveskene av solid stoff og de sydd på en slik måte at de tåler å bære tungt. De lager også nettingposer av som egner seg til frukt og grønt. Dette er også et bidrag som hjelper oss å redusere plastbruken. Disse veskene med Santisuk sin logo og fruktposene kan privatpersoner også få kjøpe. Bare ta kontakt! Alle pengene går uavkortet til systua.

Frokost til flere barn

I forrige nyhetsbrev skrev vi om frokostprosjektet «Happy breakfast, Happy Brain». Dette var så vellykket at de også nå går ut til andre områder. Fattige barn i Saraburi provinsen er de siste som har fått gleden av dette prosjektet. Det er ingen fadderbarn i denne provinsen, men det kommer inn mye penger på bøsser som står rundt omkring at Santisuk gjerne ville gi noe tilbake. På bildene under ser dere ansatte, der i blant daglig leder, som er på besøk på en av skolene.

Happy Breakfast, Happy Brain, utdeling av frokost på skolen

Happy Breakfast, Happy Brain, utdeling av frokost på skolen

Julemesse 3. november

Fremover har vi mye arbeid med julemessa i november. Denne arrangeres hvert år og i fjor byttet vi lokale til Handelens hus som også ligger sentralt i Kristiansund. Vi jobber med gevinster til loddbøkene, bakst og håndarbeid som strikkaplagg
Ønsker du å bidra med noe så ta kontakt med oss! Vi trenger også hjelp på selve julemessa som finner sted i Handelens hus lørdag 3. november kl. 11-15.

Tusen takk!

Til slutt vil vi få takke alle dere som er med og gjør dette arbeidet mulig! Noen av dere har vært med oss i mange år og nye har kommet til. Dere skulle bare vist hvor mye dette har å si for hver enkel familie.
Med ønske om en god og solfylt sommer!

For Santisuk Child Support in Bangkok
Elise Lindvåg Solemdal

Dette nyhetsbrevet ble opprinnelig sendt ut i papirutgave og dette kan leses her.

Relaterte innlegg

2022 – Nyhetsbrev sommer

2022 – Nyhetsbrev sommer

Skoler og barnehager i Thailand har nå åpnet igjen etter sommerferien ca 17 mai 2022.
Selv om det har vært en veldig krevende tid for Santisuk under pandemien, har det også vært en tid med håp og nye muligheter.

2021 – Julebrev

2021 – Julebrev

Året som snart er til ende, går inn i historien som en av de vanskelige årene under pandemien. Santisuk har allikevel greid å holde stor aktivitet om enn på en noe annerledes måte enn normalt.

2021 – Nyhetsbrev sommer

2021 – Nyhetsbrev sommer

Det første året i pandemien så det ut til at Thailand klarte seg ganske bra, men nå er det virkelig krise. Det er over 1000 nye smittede hver dag, sykehusene er overfylt og det meldes om alt for lite vaksiner i landet.